måndag 30 juni 2014

Vilken fantastisk insats!


Så här såg det ut i tidningen Allehanda den  19 juni 2014.

"Tanken på att samla in födelsedagspengar och göra något gott för andra människor har Liv Persson trots sin ringa ålder haft i många år. Tillsammans med sina föräldrar Lisa Nyman och Daniel Persson har hon länge funderat på vilket forum som skulle passa bäst. I samband med att supertyfonen Haiyan drog fram över Filippinerna i november förra året berättade modern att hennes vän Katarina Söderberg hade startat en skola på den drabbade ön Bohol.

Liv Persson skrev ihop en inbjudan om födelsedagskalas till sina vänner. Men i stället för att göra en lång lista på saker hon önskade sig berättade hon om Haiyan och hur den hade resulterat i att familjer tappat sina hem, skolor förstörts och att människor gått förlorade. Eftersom barnen på Adlawans skola behövde nya skolkläder samt papper och pennor önskade hon sig därför pengar, som skulle gå till dessa barn.

– Det känns bra för mig att hjälpa barn som har haft det jobbigt, säger Liv Persson.
Den 14 juni ställde flickan med ett hjärta av guld till med kalas i sitt hus i Sollefteå. Det blev en dag att minnas. Med hjälp av sina kamrater och deras föräldrar samlade Liv Persson in 2 250 kronor. En summa som räcker till t-shirts med skolans logga, shorts, några skolluncher samt skolmaterial till 81 elever.

– Jag kommer att sätta in pengarna till en filippinsk kontakt, som ska ta hand om de praktiska detaljerna. När sakerna är inköpta kommer barnen sedan att fotas med sina kläder, säger Lisa Nyman.
På så vis kan Liv Persson visa sina vänner att pengarna har kommit väl till användning."

Tack Liv för den goda gärningen!

Ett antal dagar senare fick också eleverna sina skol tröjor, här nedan ser ni glada barn med en ny skol tröja som Liv bidragit till.
Vilken fantastisk tjej hon är!

Inga kommentarer: