måndag 9 april 2012

Skolavslutning igen, året är 2012!!!

Jag inser. att även bloggen gör sina repriser. Jag har redan vid ett flertal tillfällen berättat om skolavslutningen vid “min skola” på Filippinerna. Jag var där i år igen! Mitt nionde år! 

Wow, nästa år är det tio år sedan jag började engagera mig för denna skola, som ligger idylliskt “där uppe på berget”, bland kokospalmer och kossor. Jag kan inte riktigt tro att det är sant att så många fina år passerat!

Jag vill BARA tala om för er läsare att i år har skolan fått ett omnämnande! I år är det första gången på mycket länge (inte sedan jag började engagera mig för 9 år sedan) som elevernas resultat från de nationella testen visat att deras hårda arbete givit dem resultat. I år är skolans resultat över medelnivån, för första gången! Vilken lycka det var bland både elever och föräldrar när de nåddes av denna positiva nyhet! Yippie! 

Jag är också glad eftersom det nu visat sig att deras hårda och långsiktiga arbete äntligen givit dem ett fint resultat. Nu har äntligen Adlawan Elementary skola klivit upp i gruppen med godkända resultat! Jag visste att vi tillsammans en dag skulle kunna fixa det! Grattis!

Här kommer bilder från skolavslutningen.

image

Förberedelseklassen. Det är inte helt enkelt att orka sitta stilla i den  + 35 C värmen.

image

Här slänger eleverna i årskurs sex sina hattar mot taket. Det går inte att ta miste på deras lycka denna dag!

image

image

image

Familjerna…

image

image

Vice Mayorn, erbjuder sig att sjunga en sång dagen till ära….Spontant!

image

image

image

image

image

image

Här köas det till mellanmålet som de generösa givarna bidragit till denna dag! Tack!

image

image

Ovan. Huvudläraren Nimfa, som höll ett vackert och känslosamt tal till elever och föräldrar. Det var inte många ögon som var torra under hennes mycket fina och känslosamma tal.

image

Spralliga föräldrar!

Ännu ett härligt och givande år är tillända. Tack till alla som på ett eller annat sätt stöttat elevernas skolgång. Er insats gör stor skillnad.

Volontärsarbete

Mitt hjärte projekt som både ger och tar ska nu pröva nya grepp. Vi ska i liten skala öppna upp för möjligheten till volontärsarbete i skolorna!

Är kanske DU intresserad av att göra en insats i en skola eller veta lite mer, var då vänlig och kontakta mig via min via e-mail;; sodkt@hotmail.com

2 kommentarer:

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Hejsan!! Tänk att jag varit så slö med o kolla dina andra bloggar, det här är ju super intressant!
Vilken underbar skolavslutning, o ditt spräll med sportdag. Verkligen ett fantastiskt jobb du gör, kanske det står mer beskrivet i din blogg, men vad är din roll i detta prosjekt?
âgare, stödperson...?!
Följer dig gärna vidare på det här, Klem Anna

Katarina sa...

Anna
Tack!